|
Kreskowkowe adaptacje komiksow :-) - i nie tylko |
| Autor |
Wiadomość |
Matt
Marauder

|
Wysłany: 19 Maj 2010, 23:17
|
|
|
A następne animacje jeszcze lepiej się zapowiadają, oby tylko udało im się wynegocjować prawa do pokazania odpowiednich postaci to pokażą adaptacje konkretnych historii.
Bodajże mówil, że jest szansa na Annihilation i Civil War. |
| |
|
|
|
 |
lastavenger
Weapon X Agent

|
Wysłany: 25 Maj 2010, 21:02
|
|
|
| Chciałbym nadrobić kreskówki z bohaterami DC. Oglądałem Batman TAS i Batman Beyond. Polecacie coś jeszcze. I w jakiej kolejności oglądać filmy pełnometrażowe. |
_________________ Fortis cadere, cedere non potest
 |
|
|
|
 |
Matt
Marauder

|
Wysłany: 25 Maj 2010, 21:31
|
|
|
| Kolejności? Większość nie jest jakoś powiązana, oprócz tych wywodzących się z seriali. |
|
 |
Krzycer
X-Man

Wiek: 23 Dołączył: 10 Lis 2004 Posty: 2841 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25 Maj 2010, 21:52
|
|
|
| lastavenger napisał/a: | | Chciałbym nadrobić kreskówki z bohaterami DC. Oglądałem Batman TAS i Batman Beyond. Polecacie coś jeszcze. |
Justice League jest przyjemne. A po dwóch - albo trzech, nie pamiętam - seriach ewoluuje w Justice League Unlimited i robi się naprawdę dobre by w pewnym momencie osiągnąć poziom mistrzowski (wszystko związane z projektem Cadmus). Więc to na pewno warto.
Co prawda pojawia się parę wątków kontynuujących jakieś historie z kreskówki o Supermanie ale jej nieznajomość mi nie przeszkadzała. |
_________________ "Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to the middle."
- Malcolm Reynolds, Firefly
"No. You're not my father. I am not a disgrace! I am vengeance. I am the knight! I am Batman!"
- Batman, Batman: The Animated Series |
| |
|
|
|
 |
Crov
Imperial Guardsman

|
Wysłany: 25 Maj 2010, 23:04
|
|
|
| Dokładniej Superman TAS, który też jest świetny. W ogóle jeżeli chodzi o DC animowane to wszystko robione przez Bruce'a Timma i spółkę warto dotykać (czyli w sumie Batman TAS, Superman TAS, Batman Beyond, JL i JLU - czyli wszystko wspomniane, najlepiej w tej kolejności oglądać, choć nie jest to konieczne tylko przyjemność większa, gdy JL i JLU ogląda się na końcu). |
_________________ I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all. - Bill Hicks
Dziewięć, DZIEWIĘĆ, to prawie tyle, ile normalny człowiek ma placów u rąk |
|
|
|
 |
Mute
Weapon X Agent

Wiek: 26 Dołączył: 18 Paź 2006 Posty: 596 Skąd: Obecnie ->Wrocław
|
Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 12:56
|
|
|
23 czerwca startuje "Black Panther: Who Is The Black Panther?", który ma składać się z 12 części. I już wiadomo, o co chodziło z tym starym teaserem wypuszczonym dawno temu...
Info na: http://marvel.com/news/al..._coming_june_23 |
|
|
|
 |
Bsh^
Exile

|
Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 13:16
|
|
|
| Mute napisał/a: | 23 czerwca startuje "Black Panther: Who Is The Black Panther?", który ma składać się z 12 części. I już wiadomo, o co chodziło z tym starym teaserem wypuszczonym dawno temu...
Info na: http://marvel.com/news/al..._coming_june_23 |
Pierwszy odcinek oglądałem już dawno - lipa |
_________________ "How can there ever be a final battle if we are born to fight again and again? How many times must Odin die? There is no honor in these false deaths! (...) Only death can save us now... and I will bring it. Ragnarok shall be by my hand!" - The Mighty Thor
 |
|
|
|
 |
Mute
Weapon X Agent

|
Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 17:58
|
|
|
Ciemne chmury (chociaż? kto tam wie? może wyjdzie z tego coś dobrego) nad animowanym Marvelem... Jeph Loeb mianowany wicedyrektorem do spraw telewizyjnych. Od teraz to on będzie odpowiedzialny za przeniesienie historii z bohaterami komiksów Marvela na ekrany telewizorów, nie tylko w wersji rysunkowej, ale również "live-action".
źródło: http://www.superherohype....p-of-television
A w tym czasie DC wypuszcza nowe filmy animowane
27 lipca - Batman: Under The Hood
28 sierpnia - Superman/Batman: Apocalypse |
|
|
|
 |
Mute
Weapon X Agent

|
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 21:07
|
|
|
Post pod postem, ale minął już miesiąc.
Powstają cztery nowe anime oparte na licencji Marvela, które zadebiutują w 2011 roku.
http://www.superherohype....el-anime-series
Iron Man - In an effort to make amends for his weapons manufacturing past, Tony Stark has dedicated himself to building the world up rather than tearing it down. Traveling to Japan to build a new arc reactor that will deliver unlimited free energy to the Japanese people, Stark is challenged by the Japanese government and the media when he attempts to import the necessary nuclear priming device. And when the reactor-in-construction is repeatedly attacked by the mysterious Zodiac consortium, Stark must gather his allies to take on Zodiac and its mastermind.
Wolverine - Based on the popular graphic novel by Frank Miller, the series begins in Japan, where Logan is challenged by Shingen Yashida, the notorious leader of a powerful mafia clan. When Shingen's employee Yukio, a female assassin, falls out of Shingen's favor, she must kill him or be killed. Teaming up with Logan, the pair seek out the villain to exact their revenge.
X-Men - The X-Men are reunited following the death of a teammate, and are summoned by Charles Xavier to Japan following the abduction of Hisako Ichiki (Armor). There, they confront the U-Men, a lunatic cult that steals and transplants mutant organs to further strengthen their own army, and the battle for justice is on.
Blade - Eric Brooks -- known as Blade -- seeks revenge on Deacon Frost, the vampire lord who killed his mother while she was still pregnant with Eric. With all the powers of a vampire and none of their weaknesses, Blade's quest leads him throughout Southeast Asia in search of Frost, and, in Vietnam, he discovers a vampire plot that threatens to take down the whole world.
Akcja wszystkich rozgrywać się będzie w Japonii i okolicach, więc czeka nas całkowita zmiana klimatu. |
|
|
|
 |
Matt
Marauder

|
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 21:44
|
|
|
| Wygląda to w miarę ciekawie, bo nie jak jakieś mangaverse tylko adaptacje historii dziejących się w Japonii. |
|
 |
Bertoluccio
Starjammer

|
Wysłany: 28 Lipiec 2010, 20:40
|
|
|
| DC zapowiedziało adaptację All Star Superman. I jestem na tak, tak długo, jak oprócz obowiązkowej dawki akcji nie zapomną przenieść na ekran kilku scen, które po prostu muszą być w tej ekranizacji. Jak na przykład klasyczna już scena z Supermanem pomagającym niedoszłej samobójczyni. Albo wywiad Clarka z Lexem. |
_________________ You know the old cliche: "Behind every great woman stands me." - by Amadeus Cho
"Who is The Clairvoyant?" - be Me |
|
|
|
 |
LeGoL
New Mutant

|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 00:35
|
|
|
| tak ni z gruszki, ni z pietruszki. Oglądał ktoś Planet Hulk? warto poświęcić te paredziesiąt minut? |
_________________ Bo mnie z Black Boltem różni tylko to, że on ma zagięte "antenki", a ja mam proste.
No tło jeszcze.
I krew w sumie chyba.
I placki. Ja wolę ziemniaczane, z sosem pieczarkowym. |
|
|
|
 |
Dżentelmen
Mutate

|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 00:44
|
|
|
| To tylko powtórka z rozrywki. To tak jakbyś drugi raz oglądał ten sam komiks tylko, że ktoś czyta za ciebie. Różnicą jest Beta Ray Bill. |
_________________ "Chciałaś zgasić ścianę?" - Ja.
"Pewnego dnia wyszedłem do sklepu po bułki, ale była niedziela i sklep był zamknięty. No i zgłupiałem" - Kamil "Wóda" Wodecki. |
| |
|
|
|
 |
Volf
Ludź z IRCa

|
Wysłany: 12 Sierpień 2010, 01:38
|
|
|
Troszkę późno, ale lepiej późno...
Nie zgodzę się. Animowany Planet Hulk ma całkowicie zmienione, a właściwie to skrócone zakończenie - bez finałowego armageddonu cała historia traci na mocy i jakości, pocięto ją też z kilku może niekoniecznie istotnych, ale klimatycznych scen. Imo więc nie warto poświęcić czasu. Lepiej jeszcze raz przeczytać komiksowy pierwowzór. |
|
|
|
 |
|
|